„Képzeld el, amikor valaki azt kérdezi tőled: ki vagy? - és te, a neved helyett életed történetével válaszolsz.”

Egyszer hallottam egy történetet, amiben egy párizsi, idős hölgy leült egy padra és kitett maga mellé egy táblát: „Meghallgatlak” felirattal. Kígyózó sorban álltak előtte az emberek, hogy elmesélhessék, ami épp foglalkoztatta őket.

Jómagam olyan szerencsés vagyok, hogy már gyerekként megtapasztaltam milyen meghallgatva lenni. A nagymamám szobájában volt egy kályha, amire szerettem ráülni és mesélni neki, arról, ami épp fontos volt számomra, pl: szerelemről, barátokról, tervekről. Számára semmi nem volt fontosabb annál, hogy meghallgasson. Ilyenkor ő sosem okoskodott, bölcsen odafigyelt rám és tanácsot is csak akkor adott, amikor kértem. Örökké hálás leszek neki, hogy általa megtapasztaltam milyen a szeretet, ami a figyelmen keresztül érkezik, amitől biztonságban és elég jónak érezhetem magam.
A nagymamám, már nincs köztünk, de olyan szerencsés vagyok, hogy megörököltem tőle az figyelem és a jól hallgatás képességét. Ezt a varázserőt, arra használom, hogy másokat kérdezek sorsfordító, örömteli élményükről és amit hallok azt leírom. Szeretem ezt az inspiráló kincskeresést, mert a történetekből mindig kiderül, hogy ki miben különleges és egyedi.

Saját életemben arra törekszem, hogy abból csináljak többet, ami boldoggá tesz. Újságíróként és később coachként is akkor voltam elememben, amikor kérdezhettem másokat, számukra fontos dolgokról. Most is, a történeteken keresztül mindig a mesélőre vagyok kíváncsi. Ki ő? Mi a tehetsége? Hogyan csinálta? Mitől repes a szíve?

Mire és kinek jó?

„A legnagyobb ajándék, amit bárki kaphat, az saját maga.” Oprah

A beszélgetés készülhet veled, vagy adhatod valakinek ajándékba.
Amikor magadat ajándékozod meg, akkor ezt úgy képzeld el, mint egy inspiráló beszélgetést, amikor másfél órára te vagy a főszereplő és te vagy a figyelem középpontjában.
Amikor valaki mást szeretnél meglepni, akkor ő kap hasonló teret és figyelmet.

Visszajelzések

„Borival beszélgetni, annyira motiváló, hogy nincsenek is rá szavak. Kérdéseivel felnyitotta a szemem. Hála és köszönet érte!” Erika

„Borival a beszélgetés inspirált, erőt adott és szeretettel töltött fel. Csodás meglepetés volt az ajándékom.” Linda

„Bori olyan, mint egy színes virágokkal teli mező, elképesztően pozitív, életigenlő és nagyon támogató személyiség, teli őszinte kíváncsisággal. Beszélgetéseink mélysége, könnyedsége és a pozitív visszajelzések, amit tőle kapok mindig energiával töltenek fel és jó kedvű leszek.” Csilla

„Bori nagyon intuitív és kreatív, igazi küldetése, hogy segítsen az álmok elérésében. Kérdéseivel segít megérezni a következő lépést, mert a válaszok mindig bennünk vannak. Köszönöm a megerősítéseket, amit a beszélgetéseink adnak.” Móni

Amit érdemes tudnod

- Mi történik, miután megrendeltem a beszélgetést?
Abban az esetben, ha magadnak szeretnéd a beszélgetést egyeztetünk egy kb. másfél órás találkozót az éterben, amikor mesélsz egy számodra fontos, örömteli eseményről. Ebből a beszélgetésből készítem el az írást, amit elküldök neked.
Amikor valakinek ajándékba rendeled meg a beszélgetést, akkor külön egyeztetjük, hogyan készüljön el az interjú.

- Nekem csak mesélnem kell egy történetet?
Igen, közösen keressük meg azt a témát az életedben, ami most különösen fontos számodra, és közben természetesen kérdezek is tőled, azaz egy interjút készítek veled.

- Miért jó nekem, ha a saját történetemet leírod?
Az a tapasztalatom, amikor megosztod velem életed egy fontos eseményét, akkor annak a szépségét, örömét újraéled. A szól elszáll az írás megmarad, így a történeted mindig veled marad, és történettől függően erőt, bátorságot, hitet tudsz belőle meríteni. Legszebb reményem, ha ez inspiráló hatással van az életedre.

- Miért jó ezt ajándékba adni?
„A legnagyobb ajándék, amit bárki kaphat, az saját maga.” Oprah
Itt nem csak az ünnepelt mondja el történetét, hanem barátok, ismerősök is megosztanak egy vele kapcsolatos gondolatot, köszönetet- ez mindig történet függő. Ezekkel a pozitív visszajelzésekkel egy igazi meglepetést fog kapni az ajándékozott.

- Mennyibe kerül a beszélgetés?
10 000Ft - 15 000 Ft között, amit jó szívvel át tudsz utalni. Ezzel az összeggel az Északi Támpont Közhasznú Egyesület https://eszakitampont.blog.hu/2016/08/24/kapcsolat_2795 vagy egy általad választott jótékonysági szervezetet támogatod.

- Lenne még kérdésem, hol tehetem föl?