Gáborral még sok-sok éve a Magyar Rádióban dolgoztunk együtt. Lendülete, maximalizmusa, amivel a munkáját végezte már akkor mély benyomást tett rám. Ő azon szerencsések közé tartozik, aki elsőre megtalálta azt a helyet, ahol megélheti a kreativitását. Lássuk mi történik, ha a hóhért akasztják, azaz az újságírót kérdezik.

Móni története jó példa arra, hogy előfordulhat, hogy több időbe telik rátalálni, arra a tevékenységre, amiben igazán önmagunk lehetünk. Móniból sugárzik a természetes szeretet, ezért nem csak az arcunk izmai érzik jól magukat az arctorna tréningjein, hanem a lelkünk is.

Anikó, kedves, közvetlen, csupaszív tanító néni, akinek az az egyik szuperereje, hogy szárnyakat ad a kis tanítványainak. Számomra azért is sokat adott a beszélgetés, mert reményt kaptam, hogy vannak olyan gyerekek, akik tehetségükben vannak megszólítva és ők már ezt a szemlélet fogják továbbadni. Találkozásunk azért is szívmelengető volt, mert annakidején együtt ültünk az iskolapadban.

Kriszti, a hazai pop up boltok királynőjének, a Projekt Showroomnak az alapítója. Kreatív, lendületes szemléletével tesz azért nap, mint nap, hogy a világ kicsit szebb legyen. A boltja olyan, mint ő maga innovatív, közvetlen, természetes. Bármikor szeretek hozzá betérni, mert mindig felvillanyoz az újszerűség varázsa, ami átjárja az üzletet.

Nyugalom, kényeztetés, illatos töltődés, amit Bori szalonjában tapasztaltam, ahol szinte földi paradicsomban éreztem magam. Beszélgettünk az érintés, szaglás fontosságáról és közben kiderült az is hogyan lesz valaki jogászból, aromaterapeuta, kozmetikus.

Rita, nem mindennapi tehetségével segít emlékezni kik vagyunk és merre tartunk. Kedves közvetlenségének is köszönhetően a vele való konzultációk egyszerre megnyugatóak és inspirálóak. Különleges látásmódja lépésről lépésre alakult ki, amihez elsősorban belső csendre volt szüksége.

Zsófi jóga óráin csodálom, ahogy keveredik az erő és a harmónia. Alapossága és felkészültsége mindig rávesz, hogy a saját tempómban, de kifelé toljam határaimat, mindezt megengedően és könnyedén teszi. Karrier útja sem mindennapi, ügyvédből lett jógaoktató.

Tünde elkötelezettsége a sport iránt már korán megmutatkozott. Saját boutique fitness stúdióját nemrég nyitotta meg, amivel megkoronázta fitneszedzői hivatását. Szakmai tudásának és kedves, motiváló személyiségének köszönhetően nemcsak a test fejlődik az edzésein, hanem segít egy egészséges élet kialakításában is.

Csillával imádtam a kedvenc témámról beszélgetni: képességekről, tehetségről, önismeretről, személyiségünk feltérképezéséről. Vele beszélgetni barátként vagy coaching keretek között olyan lendületes és lelkesítő, hogy az ember alig várja, hogy elinduljon az általa megálmodott irányba.

Ildikó, klasszikus, kifinomult ízlésével és empátiájával olyan tereket képes teremteni, amiben az ember otthonra talál.            Szenvedéllyel rajong a régiségekért, melyeknek történetük van. Bár már gyerekként megmutatkozott a szépség és alkotás iránti érzéke, az enteriőrtervezésig nem vezetett egyenes út.

Szilvitől évekig angolt tanultam, szerettem az óráit, de a belőle sugárzó derűs nyugodtság többszőr fontosabb volt számomra, mint az angol szavak.

Amikor megtudtam Szilvitől, hogy felnőttfejjel a jogi egyetemre jelentkezik, el voltam képedve attól a bátorságtól, eltökéltségtől, ami egy ilyen döntéshez kell. Mostani beszélgetésünkkor derült ki számomra, hogy ez egy ünnepi újrakezdés volt számára. Csodálatom így csak tovább nőtt felé.

Hálás vagyok Bálintnak, hogy van bátorsága, ereje szembenézni azokkal a társadalmi, szociális problémákkal, amikhez nekem nincs merszem. Tisztelem benne azt a kitartást és alázatot, amivel a munkáját végzi. Általános iskolai osztálytársak voltunk és lelkesítő volt vele beszélgetni, közel 30 év után.

Egy kedves barátnőm invitálására jutottam el Szentpéteri Julianna, egy Erőszakmentes Kommunikáció (EMK) workshopjára. Ahogy fogadott, azonnal otthonosság érzetét keltette bennem, megnyugtató volt a jelenléte és a törődése. A hétvégi munka során felkészültsége, bölcsessége mély bizalmat alakított ki bennem. Elhivatottsága példaértékű számomra, ezért is örömmel mélyülök el vele az EMK elsajátításában.

Amikor Juliannára gondolok egyszerre jut róla eszembe a nyugodtság és a tűz ereje.