Csillával imádtam a kedvenc témámról beszélgetni: képességekről, tehetségről, önismeretről, személyiségünk feltérképezéséről. Vele beszélgetni barátként vagy coaching keretek között olyan lendületes és lelkesítő, hogy az ember alig várja, hogy elinduljon az általa megálmodott irányba.

Egész életemben vállalkozásokat vezettem, utoljára egy kereskedelmi cégnél dolgoztam operatív vezetőként, amikor egy magánéleti válság indított el más irányba. Elkezdtem coachingot és mediációt tanulni, mert úgy éreztem, hogy az áll közel a személyiségemhez. Még el sem végeztem az első képzésemet, amikor egy barátom felhívott, hogy bemutatna valakinek, aki induló, business coachinggal foglalkozó cégéhez keres felkészült, profi trénereket. A bemutatkozáskor egyáltalán nem éreztem, hogy megfelelnék az elvárásoknak, hiszen még semmi gyakorlattal nem rendelkeztem. A cég tulajdonosa arra kért, hogy készítsem el a riportot -amivel, mind a mai napig dolgozom. A riport alapján azt mondták, hogy én erre születtem és azonnal felvettek. Az első képzés első pillanatától kezdve benne vagyok a csapatban és azóta is együtt dolgozunk, a cég belső körének vagyok a tagja.

Kaptál magadhoz egy használati útmutatót?

Azt gondolom, hogy mindennek az alapja az önismeret, minden abból indul ki. A riport olyan, mint egy MRI felvétel, ami végig scannel. Segítségével kapsz magadról egy nagyon őszinte kb 70 oldalas elemzést. Ebből egyértelműen látszani fog, hogy mik a tehetségeid és mik a nem-tehetségeid. Mi jellemzően abban nőttünk fel, hogy a nem tehetségeinkre fókuszálnak, amiből csak gyengeségek születnek, erre sajnos rengeteg energiánk megy el. Ezzel szemben, ha a tehetségeinkre fókuszálunk, az erősségeink fognak növekedni. Az elemzés azt is megmutatja, hogy a tehetségünkből mennyit használunk föl, vagy csak elrejtjük azt, mert még magunk sem vagyunk tisztában vele.

Ez akár egy pályaválasztás előtt állónak is óriási segítség lehet, igaz? 

Biztos vagyok benne, mert, ha valaki már tudja az irányt, akkor meg lehet nézni, hogy az adott szakterület milyen kompetenciákat kíván és ezek közül mi az, amivel ő rendelkezik. Vagy, ha már valakit felvesznek egy pozícióba és azt tapasztalja, hogy nehézségei vannak egy bizonyos területen pl. döntéshozáskor, akkor két dolgot tehet. Rengeteg energiát tesz abba, hogy sikerüljön gyors döntéseket hozni, ami sok feszültséggel jár vagy ha megfelelő önismerettel rendelkezik és tisztában van a hiányosságával, akkor a feladatot fogja magához szabni és elkezd hosszabb határidőkkel dolgozni. Leírhatatlan, annak a jelentősége, ha valaki ismeri a képességeit.

Hogyan működik másként, aki tisztában van az erősségeivel?

Sokkal sikeresebb, sokkal hatékonyabb, könnyedebben éli az életét. Az elfogadástól máshogy kezd el működni. Sokkal jobban ki tud állni magáért, határokat képes kijelölni, bátran nyit ajtókat az új lehetőségeknek.

Ugyanakkor volt arra is példa, hogy valaki elégedett volt az életével, de eljött, mert most volt ideje foglalkozni önmagával. Még az ő életében is változást tudott hozni az önismeret. Esetében, a jövőkép nem volt tiszta, de a riport segítségével sikerült tisztázni a céljait. Amint azok egyértelművé váltak, sikerült megvalósítani azokat és így az élete minden területén magasabb szintre jutott.

Sir John Whitmore (a coaching szakma alapítója) mondta, hogy „Csak azt tudom irányítani és uralni, aminek a tudatában vagyok, aminek nem vagyok tudatában az engem irányít. A tudatosság tesz képessé.”

Számodra mi lett könnyedebb a riport elkészítésével?

Nekem két aha-élményem is volt a riport kapcsán. Tudtam magamról, hogy jól kommunikálok, mégis a riport világított rá arra, hogy nem használom ki ezt a képességemet eléggé és a szerepléssel járó helyzeteket kerülöm. Ahogy ez kiderült, mintha egy gombot kapcsoltak volna át rajtam és másnaptól nyitott és csicsergős lettem. 

A másik, hogy nem tudtam magamról, hogy a nyugalom is lehet erőforrás, az a képesség, hogy a rohanó világban meg tudom nyugtatni az embereket. A riport ezt tudatosította és rengeteg helyzetben tudom használni ezt az adottságomat. Magabiztosabb tudok lenni azáltal, hogy számíthatok erre az erőforrásomra.

Volt olyan, akinek 180 fokot fordult az élete a riport elkészítése után?

Rengeteg olyan esetet láttam, amikor valaki nem volt tudatában, hogy egy képnek akar megfelelni, amit igyekszik magára erőltetni és közben nem is rendelkezik azokkal az erőforrásokkal, ugyanakkor más tehetségeit elnyomja. Például egy vezetőről kiderült, hogy empatikus, amiről ő azt hitte, hogy az nem jó, mert másként gondolkodott egy jó vezetőről. Miután tanulmányokat mutattam neki az EQ (érzelmi intelligencia) fontosságáról a vezetésben, változtatott a vezeti stílusán és önazonossá vált.

Egy másik példa egy csendes, visszafogott személyiségű lány esete, akinek egész életében azt mondták, hogy nincs önbizalma. A riportban viszont feketén-fehéren ott volt, hogy neki nagyon magas az önbizalma. Tudja, hogy mit akar, tele van ambícióval, mégis napi szinten abban élt, hogy nincs önbizalma. Azóta levált a családjáról és egy sikeres vállalkozást vezet.

A korábbi munkáidban is sikeres voltál, mégis mi a különbség a mostani feladatod között?

Valóban mindig is szerettem a munkámat, de ez most olyan amiért reggel boldogan kelek fel. Amikor a munkámra gondolok tűz van bennem. Nekem ez abszolút hivatás, ez szenvedély. Bármilyen nehéz is a napom, ez nekem mégse fáradtság, mert nagyon élvezem. Imádom, amikor valakivel arról beszélgethetek, hogy mik az erőforrásai, amitől elkezd kinyílni, ez nekem is fantasztikus érzés.

Mit üzensz azoknak, akik még keresik a hivatásukat?

Arra figyelj, arra fókuszálj, illetve abba tegyél energiát, amiben jó vagy, mert mindig ott vannak a lehetőségek benned. Az önismeret egy befektetés magunkba.

Azt szoktam még mondani, hogy Te nem a pozíciód vagy, nem az elért eredményeid vagy, hanem a személyiséged vagy. Ha tőlem elvennék, amit csinálok, nagyon - nagyon szomorú lennék, de annyi mindent tudnék még csinálni, mert ismerem a kompetenciáimat, tudom miben vagyok jó és a világ tele van lehetőségekkel, csak lépni kell, aztán majd alakul!

Müller Csilla

www.csillamuller.com